fot. A. Garm

11 maja o godz. 17.00 druga odsłona nowego cyklu spotkań „Kulturalne Podróże Kulinarne”. Tym razem Alicja i Damian Nakonieczny opowiedzą o swoich podróżach do Kirgistanu, a w części warsztatowej wspólnie ugotujemy pierożki manti z baraniną.

Wstęp na prelekcję podróżniczą o godz. 17.00 jest wolny. Alicja i Damian, lekarsko-inżynierskie małżeństwo opowie o swojej pasji do podróżowania „pod górę” – Kirgistan to kraj, który w 93% pokrywają góry.

O godz. 18.30 rozpoczną się warsztaty kulinarne, w trakcie których ulepimy miniaturowe pierożki manti z farszem z baraniny. Wstęp na część kuchenną – 20 zł. Rejestracja na stronie nazielonym.pl.

„Kulturalne Podróże Kulinarne” odbywają się w Społecznej Kuchni Na Zielonym przy ul. Cichociemnych 18 (dawna ul. Zubrzyckiego). Cykl spotkań jest organizowany przez Fundację Na Zielonym przy finansowym wsparciu Miasta Gliwice.

(mm)