fot. A. Garm

11 maja o godz. 17.00 druga odsłona nowego cyklu spotkań „Kulturalne Podróże Kulinarne”. Tym razem Alicja i Damian Nakonieczny opowiedzą o swoich podróżach do Kirgistanu, a w części warsztatowej wspólnie ugotujemy pierożki manti z baraniną.

Wstęp na prelekcję podróżniczą o godz. 17.00 jest wolny. Alicja i Damian, lekarsko-inżynierskie małżeństwo opowie o swojej pasji do podróżowania „pod górę” – Kirgistan to kraj, który w 93% pokrywają góry.

O godz. 18.30 rozpoczną się warsztaty kulinarne, w trakcie których ulepimy miniaturowe pierożki manti z farszem z baraniny. Wstęp na część kuchenną – 20 zł. Rejestracja na stronie nazielonym.pl.

„Kulturalne Podróże Kulinarne” odbywają się w Społecznej Kuchni Na Zielonym przy ul. Cichociemnych 18 (dawna ul. Zubrzyckiego). Cykl spotkań jest organizowany przez Fundację Na Zielonym przy finansowym wsparciu Miasta Gliwice.

(mm)


Dodaj komentarz
Komentarze nie odnoszące się bezpośrednio do treści artykułu, obraźliwe, nieprawdziwe oraz niezgodne z prawem, reklamowe publikowane bez zgody wydawcy mogą zostać usunięte przez administrację. Komentarz osoby niezalogowanej, który zawiera link/i jest zatwierdzany ręcznie przez administrację.