Moda na food trucki dotarła również do Polski. Jeszcze do niedawna organizacja imprez opierała się na tradycyjnym cateringu, który oferował szwedzki stół czy klasyczne posiłki. Obecnie kuchnia polowa w postaci food trucka na imprezie firmowej to standardowe rozwiązanie, które posiada swoje, stale rosnące, grono zwolenników. Food trucki na terenie Warszawy najczęściej wynajmowane są jako catering na imprezę plenerową. Podpowiadamy, czy rozwiązanie tego typu to dobry pomysł.

Catering na imprezę na kółkach - różnorodne menu

Organizacja imprez dla firm wymaga odpowiedniego przygotowania ze strony organizatorów. Często muszą wziąć pod uwagę wiele różnorodnych osób, które posiadają odmienne nawyki żywieniowe. Szczególnie obecnie, kiedy wiele niestandardowych diet stało się popularnych, profesjonalny catering powinien wziąć pod uwagę wynikającą różnorodność. Warto zatem odpowiednio wcześniej zastanowić się, jaki food truck w Warszawie będzie odpowiedni, by zaspokoić potrzeby naszych gości.

Food truck na imprezie plenerowej - czy to dobry pomysł?

Najlepszym rozwiązaniem będzie wynajęcie kilku food trucków na terenie Warszawy, które posiadają odmienną kuchnię. Dzięki temu będziemy w stanie zapewnić różnorodność na imprezach dla firm. Kuchnie polowe na kółkach sprawdzają się również na weselach w plenerze czy na imprezach dla rodzin. Doskonale dopasowane zapewniają różnorodność i wygodę w zakresie indywidualnego dopasowania. Impreza firmowa powinna jak najbardziej w swoim charakterze wychodzić do pracowników, dlatego warto zapewnić gościom szeroki wybór z oferty cateringu dla firm.

Food truck na imprezie firmowej - integracja pracowników

Imprezy firmowe, na których pojawią się food truck zamiast tradycyjnego cateringu są bardziej przyjazne dla gości. Dzieje się tak z pewnością dlatego, że food trucki pojawiają się w przestrzeniach miejskich wszędzie tam, gdzie znajdują się ludzie: na chodnikach, placach, w parkach czy na plaży. Dzięki temu czujemy, że kupując jedzenie w takich miejscach jesteśmy mile widziani i możemy liczyć na życzliwą atmosferę. Organizacja imprez dla firm ma najczęściej na celu integrację pracowników ze sobą, dlatego też stworzenie przestrzeni do wzajemnych interakcji jest niezbędne, by osiągnąć zamierzony cel. Food trucki zaczęły coraz częściej pojawiać się nie tylko na imprezach dla firm, ale również podczas wesel w plenerze. To doskonała alternatywa dla klasycznego obiadu czy tradycyjnego wiejskiego stołu.

Imprezy dla rodzin również doskonale wypadają z zastosowaniem cateringu tego typu. Przestrzeń food trucków pozwala na swobodną interakcję między rodzinami. Organizacja imprez dla firm wymaga wcześniejszego przemyślenia, jaki food truck w Warszawie będzie idealny do zaspokojenia wszystkich potrzeb naszych gości. Warto zdecydować się na catering dla firm, który jest doskonale przystosowaną ofertą opartą na różnorodności i zwracającą uwagę na tworzenie lokalnej społeczności w swobodnej atmosferze.